Monday, March 27, 2017

Bonding time!

Assallammualaikum (n_n)V

Semenjak sebulan yang lalu, banyak benda yang jadi secara tiba-tiba. (read: mengejut). Awal bulan tiga, aku dah mula hantar iman ke nursery dekat dengan ofis. Syukur sangat sebab semuanya dipermudahkan. Jujur, memang tak expect  langsung.

Minggu tu, memang tak sedap hati, jadinya... ajak husband pergi tanya kt nursery kot kot ada tempat kosong. Walaupun aku dah tahu untuk masuk nursery tu ada Q, siapa daftar dulu, dia dapat.. Entah macammana, masa datang tanya, teacher cakap ada dua kosong. Allahhhh.. rasa nak menangis hokey!

Masa tu tak ada lah confirm lagi nak masukkan iman ke nursery, lepas dua hari, aku jadi confirm nak hantar iman ke sana, maka bergigih laa kami husband and wife kumpul duit untuk register fee. Tengah bulan, memang tarik napas dalam-dalam laa nak dapat rm2k. hahaha. Lepas dah register iman, kami hantar iman balik kampung. Tuhan je laa tahu macammana rasanya berpisah dengan Iman lagi. T___T

Lepas hantar Iman balik kampung, Gigihlaa menapak ke sogo beli baju-baju basahan iman. Ikutkan bukan tak ada baju. Tapi, baju-baju yang sedia ada tak memadai dan tak sesuai untuk environment baru iman. Nursery baru Iman fully aircond, takut sangat iman tak biasa. 😑

Jujur, terkilan sangat dengan cara pertanyaan dan cara orang respond. Hurt hokey!

"Okeylaa hantar nursery kat opis, panjang sikit masa dia dengan mama dia"
"Okeylaa tu, pandai cepat"
"Okeylaa tu,"

Macam-macam drama, semua buat aku lagi sakit hati, buat aku menangis dan yang paling ohsem buat aku rasa nak pukul orang!

Takat benda simple macam tu, better tak payah cakap. Menyakitkan hati!

Terlalu banyak drama sebenarnya buat aku laaaaagggggiii stress.


Now on tengah belajar nak jadi kuat, jujur nak adapt dengan environment baru ni memang susah. Mana lagi hal kerja, mana lagi hal belajar, family, household, nak fikirkan iman lagi. Penat fikir je sekarang nih. Huhu

Harap-harap lepas ni dah tak ada drama sinetron lagi. Memang mengundang  betol laa kalau ada drama lagi. Memang sengaja mintak kena pukol. 😎

Hahaha

Truly,
Mak anak satu yang bekerja dan belajar.

 Till then~

bye!

No comments:

Post a Comment

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998