Thursday, November 26, 2015

Cuti dah habis.

Assallammualaikum..

Sedar tak sedar, sekejap je dah habis cuti bersalin tiga bulan. Cepat sangat masa berlalu. Rasa macam tak puas je cuti.

Hari nih hari kedua dekat opis. Sedih je rasa teringat-ingat dekat anak. Even hantar rumah kakak iparpun, tetap jugak rasa risau. Sepanjang tiga bulan sama-sama dengan baby. Bila berjauhan rasa lain jek. Haih.

Rasa bersalah pada baby bila pagi-pagi kejutkan baby, tukar pampers, tukar baju, bagi susu, lepas tu nak hantar pergi rumah kak ipar. Nampak muka nak menangis baby, lagilaaa rasa luluh hati. Setiap masa whatsapp husband nak ajak balik.. T_T rindu!

Serius, dah tak sabar sangat nak tunggu weekend, nak luangkan masa dengan baby. Nak layan semua kerenah dia, nak ada kat sisi baby je ni. Erm.. Hanya mak mak je yang faham perasaan tu kot. Hati ni fragile je bila hantar dan ambik baby. Tengok muka redha dia, lagi touching.

Ni baru lepas AGM tanye pasal baby. Laaggiii rasa nak balik jek. Ye laa, mahu orang tak tanye, entah bila mengandungnya, tup tup hilang tiga bulan jek. Sampaikan mak cik cleaner pun dok tanya. Tak sangka sungguh, lepas je seminggu bagitahu kakak-kakak ofis, weekend elok lepas exam baby keluar.

Alhamdulillah. Rezeki Allah. Now, rindu gila kat baby!

Till then.

1 comment:

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998