Thursday, November 26, 2015

Cuti dah habis.

Assallammualaikum..

Sedar tak sedar, sekejap je dah habis cuti bersalin tiga bulan. Cepat sangat masa berlalu. Rasa macam tak puas je cuti.

Hari nih hari kedua dekat opis. Sedih je rasa teringat-ingat dekat anak. Even hantar rumah kakak iparpun, tetap jugak rasa risau. Sepanjang tiga bulan sama-sama dengan baby. Bila berjauhan rasa lain jek. Haih.

Rasa bersalah pada baby bila pagi-pagi kejutkan baby, tukar pampers, tukar baju, bagi susu, lepas tu nak hantar pergi rumah kak ipar. Nampak muka nak menangis baby, lagilaaa rasa luluh hati. Setiap masa whatsapp husband nak ajak balik.. T_T rindu!

Serius, dah tak sabar sangat nak tunggu weekend, nak luangkan masa dengan baby. Nak layan semua kerenah dia, nak ada kat sisi baby je ni. Erm.. Hanya mak mak je yang faham perasaan tu kot. Hati ni fragile je bila hantar dan ambik baby. Tengok muka redha dia, lagi touching.

Ni baru lepas AGM tanye pasal baby. Laaggiii rasa nak balik jek. Ye laa, mahu orang tak tanye, entah bila mengandungnya, tup tup hilang tiga bulan jek. Sampaikan mak cik cleaner pun dok tanya. Tak sangka sungguh, lepas je seminggu bagitahu kakak-kakak ofis, weekend elok lepas exam baby keluar.

Alhamdulillah. Rezeki Allah. Now, rindu gila kat baby!

Till then.

Wednesday, November 11, 2015

Addicted Green Tea.

Assallammualaikum.
Hai. Lama gila dah tak update apa-apa dekat sini. Hehehe. Biasalaa, busy dengan macam-macam.
Lately ni, aku addicted gila dengan big cup coffee. Entah bila mula naiknya benda ni area perak ni entah. 

Hari tu, lepas berpantang, saja je ingat nak cuba sebab nampak orang minum macam sedap jek.
Well, sekali cuba... Memang sedaaappppp pun. Setakat ni aku dah cuba beberapa perisa dekat beberapa stall. Ada yang best, ada yang so so je sekadar ikut trend.

Macam-macam perisa ada. Tapi entah kenapa, aku jadi addicted dengan ice green tea. Serius sedap. Melting je rasa. Hahaha.



Dari ipoh sampai ke manjung stall big cup coffee ni dah jadi trend. Kengkonon hipsterlaa sangat. Harga dia pun boleh tahan hipster, rm4.50-rm5 satu big cup tu. Dekat area KL tak surelaa ada ke tak. Harap-harap ada laa :)

Korang dah cuba? Boleh suggest perisa apa lagi yang best?

Till then!