Tuesday, May 19, 2015

Semester Baru soon!

Assallammualaikum (n_n)V

Haiiii... lama gila tak update blog. Rindu je nak update sebenarnya. tapi, lately ni memang rasa malas gila. Yang tengah rajin sekarang hanyalah menghabiskan novel yang dah dua tahun terperap dekat rak tu. Haih!

Niat hati nak bercerita pasal pengalaman kat MPH dan PWTC. InsyaAllah, soon. Busy katanya. :p


Minggu lepas pergi daftar untuk semester 5. Sedar tak sedar, kejap je dah nak dua tahun belajar. Nampak macam heaven je. Tapi hakikatnya, Tuhan je yang tahu perasaan tu. Mula semester lepas dah mula run programming sendiri. Serius rasa nak menangis sangat-sangat. Sampaikan muncul banyak kali dalam kepala niat nak tukar kos. Huhuhu.

Well, siapa suruh ambil kos susahkan. Tapi, encik husband cakap, di sebabkan aku ambil kos susahlaa aku dapat tajaan tu. Erm... :(

Semester ni ada dua subjek yang ada programming. Belum pergi kelas, baru tengok assignment terus jadi murung. Haih haih.

Nak mengeluh pun tak guna. Tak apalah susah-susah dulu, InsyaAllah, akan datang baik-baik je. Bersangka baik dengan Allah. Baru ambil degree dah down, macammana nak ambil master nih??

Masa-masa sekarang ni, kalau orang tanya pasal novel, jawapan aku memang tak ada novel baru. Idea ada tapi malas nak menaip. Dalam pendrive macam-macam cerita dah created.

Lepas tu, macam-macam nasihat dah dapat dari penulis-penulis hebat. Tapi... semangat kelaut. Banyak sangat benda nak fikir. Rasa macam payah pulak sebelah kepala fikir pasal belajar, sebelah lagi fikir pasal novel. Tambah lagi penat hari-hari keluar nak pergi ofis pukul 6.30 pagi. Cehh... padahal keluar pukul 6.30 tu tetap jugak sampai ofis pukul 6.50 pagi. Ada je masa nak buat benda lain eh. Erm.. dasar pemalas sungguh eh. :p

k, nanti kte membebel lagi ye. Hehehe :)

bye!


Till then~