Friday, November 14, 2014

Review : Disney Big Hero 6

...... Aku bagi 5 bintang dari 5 bintang.

Assallammualaikum (n_n)V

Akhirnya, tercapai jugak keinginan aku nak tengok cerita Disney Big Hero 6 ni. Punya lama tunggu, semalam official dah keluar dekat panggung seluruh Malaysia.

Aku tengok cerita ni dekat TGV KLCC, senang, ada banyak waktu tayangannya. Puas hati boleh pilih mana-mana waktu yang disukai.


The special bond that develops between plus-sized inflatable robot Baymax, and prodigy Hiro Hamada, who team up with a group of friends to form a band of high-tech heroes.

Directors:

 

Writers:

  (screenplay), (screenplay), 5 more credits »

Review aku:



Cerita ni best sangat. Dengan big size balloon robot yang cute gila, dengan seorang budak yang bijak. Perfect. Kisah ni sesuai untuk ditonton oleh semua lapisan masyarakat. Tak rugi!



Dalam cerita ni ada macam-macam perasaan. Mula-mula korang akan tergelak bila tengok kisah Hiro yang bercita-cita nak jadi pahlawan robot, Dalam part-part sedih, masih ada lucunya. Ada part part yang akan buat korang akan rasa nak menangis, lepas tu gelak, lepas tu menangis balik. Macam tu lah hingga part akhir.

Perasaan korang akan jadi roller costar bila tengok cerita ni.

Aku bagi 5/5 bintang. Cerita ni memang ohsem sangat-sangat. Tak rugi pergi tengok :)


Selamat menonton! :)

picture taking at citta mall Ara Damansara 2 week before :)


 Till then~

2 comments:

  1. comel je..hihik..

    dh lame xtgk wayang.. sejak menjak blk keje kat kg lg la xsempat nk tgk wayang.. panggung wayag pon xde.. acane nk tgk.. hihi

    ReplyDelete
  2. thanks for sharing !
    wiken nie bole laa bawa anak p tgk..die mesti eksited..hehe

    ReplyDelete

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998