Monday, October 20, 2014

Pisang Goreng Cheese Wangsa Melawati

Assallammualaikum (n_n)V

Dua minggu lepas, tertelan-telan je air liur bila tengok orang update pasal pisang goreng cheese. Lepas tu, ajaklah encik hubby pergi Hulu Langat nak cuba pisang cheese tu. Tapi tak ada, siap round dua kali tempat yang tertulis dalam blog tu, tapi kedai pisang goreng cheese tu tetap tak ada juga.

Hampa.

Tapi, semalam terasa macam nak pergi Wangsa Walk, ye laa, dah lama sangat tak pegi. On GPS, GPS bawa masuk kawasan perumahan, lepas tu ada jual banyak makanan dekat tepi-tepi jalan tu. Toleh kiri, toleh kanan, lepas tu berhenti dekat traffic light, nampak pulak stall dengan iklan besar tulis Pisang Goreng Cheese, gila tak singgah? mestilah nak singgahkan?

Juara weekend.

Harga satu polisterin adalah RM 5, Oklah, berbaloi dengan rasanya. Pisang goreng panas-panas, luar rangup, dalam lembik-lembik sikit, letak susu manis, letak cheese, tabur serbuk gula merah. Memang superb sangat! *tengok gambar dah terliur lagi*

Aku nak bagitahu tempat actual tak pandai sangat, kalau korang nak beli, boleh view gambar yang aku snap ni ye :)

Kedai tu letak betul-betul dengan simpang tiga ni. Kiranya, kalau korang berada dekat simpang ni, kemungkinan untuk nampak kedai akak tu adalah 99%



Gambar bawah adalah gerai kakak tersebut dari jarak dekat. Kedai dia nampak simple je kan?





Gambar bawah adalah gambar kedai kakak tu dari jauh. Kalau korang dah nampak gerai yang serupa tu, maknanya dah betul dah tu :)



Kalau nak senang, korang guna GPS pun okey, Search nama jalan macam dekat bawah. Tapi kalau tak nak guna GPS, boleh je nak cari sendiri. Korang cari je nama jalan dekat bawah ni.

JALAN WANGSA MELAWATI 3

Along: 012 2390907

Masa aku pergi tu hari ahad tengahari, Waktu lain bila dia open, aku tahu, tapi kalau korang craving sangat dekat pisang goreng cheese ni, mungkin korang boleh call akak tu dekat nombor dalam gambar tu.

k, bye!

ps: Bukan iklan berbayar ye :)


 Till then~


3 comments:

  1. sedapnya...minggu lepas pun baru dapat makan pisng cheese nie...nyummy

    ReplyDelete
  2. meriah cheesenya ye, mesti sedap ni :)

    ReplyDelete
  3. Baca blog nie bru sye tahu goreng pisang cheese nie..dah try ari tu..tapi beli kat setiaewangsa ...sedap juga..rm3 dlm polystren tu

    ReplyDelete

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998