Wednesday, October 08, 2014

Aplikasi untuk Si Pelupa :)

Assallammualaikum (n_n)V

Hai,

Lately ni, aku memang banyak sangat benda nak fikir, ingat nak taip semua dalam planner dekat phone, tapi macam tak best je sebab nanti-nati mesti aku terlupa juga nak tengok. Al-kisahnya, anak buah (anak sepupu) aku update pasal satu application dekat instagram dia, Aku jadi terujalah. Makanya, laju-laju install juga. Lepas dah godek-godek, keluarlah benda tu dekat skrin telefon. Teruja!


Application yang dekat atas tu lah, gigih aku letak. Al-maklumlah, asyik-asyik terlupa je bila nak submit assignment, bila tarikh sebenar nak final examlah. So, semoga dengan adanya benda ni, aku akan selalu teringat. Biasalah, bila banyak sangat benda nak register dalam kepala, tak banyak, sikit mesti ada lupa jugakkan.

Bagi korang yang rasa nak install application ni, bolehlah install jugak, Pergi dekat Play Store kemudian cari Event Countdown Widget, then download! itu jek. Senang sangat.

Selamat men-download ye kawan-kawan :)


 Till then~


4 comments:

  1. menarik ni! tq for sharing tau! skrg jgk cx download hehe

    ReplyDelete
  2. hehe..siap angkat kaki ni! timm ni pun pelupa mcm mak nenek..
    hehe, buley la install bnda ni..

    ReplyDelete
  3. bagus la..macam berguna je.. saya pun selalu lupa tarikh2 meeting, tarikh submit kerja..heeee..

    ReplyDelete

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998