Monday, September 29, 2014

Melawat Kumpulan Karangkraf.

Assallammualaikum (n_n)V 

Selamat petang. Hai,
Lama sangat dah tak menaip sesuatu dekat sini. Jadi, hari ini jom lah menaip. Hehehehe ;p

Mula-mula sekali nak up cerita hari rabu lepas. Walaupun hari sehari sebelumnya dapat berita buruk dan dalam keadaan yang langsung tak sihat. Tapi... tetap jugaklah aku gagahkan drive ke Shah Alam demi merialisasikan salah - satu impian aku ni. 

Hari rabu, aku turut serta dalam program melawat Kumpulan Media Karangkraf bersama-sama penulis hebat. Kakak-kakak dan senior dari group mari menulis yang arrangekan. Serius rasa satu dari beribu-ribu impian tercapai. Ye laa, sebagai seorang yang menyimpan cita-cita untuk menjadi penulis sejak dari kecil, Pengalaman melawat karangkraf ni memang aku tunggu sangatlah. (Rasa ayat macam skema pulak )


Sebelum tidur, semangat copy berita dekat atas ni dekat phone. Pada hari kejadian, jujur aku pergi sana sebab passion aku kepada bidang penulisan. Aku pergi tanpa kenal siapa-siapa in-reality. Gigih je okey. Bila dah sampai, dah kenal semua orang, rasa seronok sangat-sangat. Macam-macam benda aku belajar. Banyak sangat nasihat dari kakak-kakak ni.



Bila berdiri sebaris dengan penulis-penulis hebat, automatik perasaan tu jadik lain. Setiap nasihat yang diberi, semua tersemat dalam dada dan otak. 




Bila dah berada bersama mereka. Semangat untuk terus menulis makin berkobar-kobar. Semoga selepas ini rezeki dalam bidang penulisan ini semakin meluas. Semoga Allah redhakan :) 

Malam semalam pulak, bukak-bukak Fb, terus nampak notification pasal ada gambar masuk paper. Tiba-tiba je rasa down bila tengok jam dah pukul 12 tengah malam. Memang kasihan, tak sempat nak dapatkan Surat khabar. Kalau tak, dah boleh nak potong lepas tu simpan. Pertama kali dalam sejarah, masuk surat khabar sebagai seorang penulis/novalis. Haruslah terujakan?

Syukur, semoga segalanya dipermudahkan selepas ni. Bak kata orang, biar lambat, asal selamat. Kadang-kadang nak dapat sesuatu tu memang susah, tapi manisnya, tak terungkap. Manisnya berada di tempat itu dengan usaha sendiri sebenarnya telah menghilangkan pahit yang dulu.

;)



Memperkenalkan, wajah-wajah penulis hebat


Terima kasih untuk semua pengalaman. 


 Till then~

Wednesday, September 03, 2014

update sikit je

Assallammualaikum (n_n)V

Hai.. selamat pagi. Nowaday memang makin menjadi-jadi perangai malas nak update blog ni. Banyak sangat benda nak buat, bila tak ada kerja, datang pulak perangai malas bertimpa-timpa dalam diri ni ha. Haih!

Kalau dah malas tu memang dah tak boleh nak ditolong dahkan. Hehehe.. Actually, exam dah seminggu lebih dah habis. Now tengah mengedit manuskrip katanya. Tapi... gila pemalas betul nak edit, tengah elok buka word, tangan ni gatal sungguh nak tengok facebook. Tengok orang makin maju ke depan, sendirik moody sorang-sorang. Motif?

Masalah betullah bila asyik buat benda last minit ni. Entah kenapa entah, time dah suntuk-suntuk tu laa pun baru perangai rajin tu datang. Kalau tak sepanjang masa asyik cakap, nantilah, kejap lagilah.. etc etc. Pastu semua benda tak terkejar. Walaupun ianya menjadi, mesti rasa tak puas hati tu mengiringi. Boleh?

Hujung minggu ni dah nak daftar semester baru. Minggu ketiga september dah mula dah kelas pertama. Semester ni ada kelas dua hari. Penat fikir nak adjust kelas bagi satu hari either hari sabtu atau ahad, tapi tetap tak boleh jugak. Jadi, bertabahlah kelas dua hari. Nak complain lebih-lebih pun malas. Senyap dan pergi je kelas macam biasa. Sedar tak sedar, Kejap je dah naik semester 3, macam tak sangka je. Alhamdulillah, Allah permudahkan semua. :)

Secara jujurnya, memang aku tak boleh sangat nak menjawab last paper exam hari tu. Tapi entah kenapa, hati berat cakap jangan keluar awal. Boleh atau tak boleh jawap, stay je dalam dewan tu sampai habis. Untung-untung di minit-minit terakhir tu idea datang mencurah-curah ke ladang gandum. Hehehe. Tak pelah, benda dah lepas pun, next paper kena study awal-awal, kena prepare nota awal-awal. InsyaAllah :)

Nah gambar tuan blog seketul. Kot ada yang rindu. Hehehehe.. :)

Ok tu je, dah tak tahu nak taip apa nih. No more idea. Gambar je banyak, cerita malas nak taip.


k, bye!

 Till then~