Thursday, February 27, 2014

This Week.

Assallammualaikum (n_n)V

Minggu nie, hectic



Entah kenapa entah, rasa macam blank, rasa macam down to the earth je rasa. Entah apa - apa entah :( Kelas sabtu lepas, dapat khabar bahawa Lecturer bi cakap akan ada presentation. Ulang - ulang aku baca soalan, serius aku tak faham tajuk assignment untuk present to. Down gila rasa.

Hari isnin, sampai office, manager vendor tanya gini.

"What you put on your face, you look better than before?"

Aku pun dah pelik? aku cakap je "nothing, just like usual,"

dia reply, "no, your face is better, dont look red anymore"

Lor.. punyalah lama aku kerut - kerut kening nak memahamkan maksud dia. Rupa - rupanya dia tengah tanya pasal birth-mark aku. Adeh! Pelik jugaklah sebab dia cakap birth-mark aku dah pudar. Eh?

Then dia cakap lagi, "Back home, ask your husband if you don't believe me.." gittew. Abaikan sahaja kata - kata vendor tu, andaikan sahaja dia rabun sebab dia dah tua, birth-mark kot, ingat senang ke nak hilang? Aku pun tak nak birthmark ni hilang. Tuah kot... :)

Hari selasa, bukak pulak laman web uni, tengok announcement, final exam awal bulan april. What? seriusly macam tak percaya, rasa macam baru gila masuk belajar. Culture shock sebab kena rushing study sendiri tiga subjek dalam masa sebulan. Assignment lagik.

Semalam, ada meeting unit. Bulat mata aku bila dengar boss ucap tahniah sebab aku sambung belajar. Perasaan? Erk! kantoi... means boss besar dah bagitahu boss aku pasal aku. Adakah ini bermakna, colleague aku pun tahu jugak? Erm.. masa meeting, rasa macam senget - senget je kepala bila dengar amanat bos. Banyak gila... semua berpakej dengan nasihat. Sebulan masa diberi untuk chatch-up, kena terror mengalahkan power rangers untuk belajar sistem dari vendor sebelum dorang habis kontrak. Terpikul kat bahu lepas ni akan jadi Trainer untuk orang lain. Then kena belajar pasal server lagik, :( Doa dalam hati, janganlah benak hati eh, moga - moga tak ada semut yang meng-korban-kan diri dia masuk ke dalam mulut aku, then menjadikan aku ni seorang yang pelupa. Eh!

Naik office atas, ada staff vendor panggil. Dia tanya betul ke aku sambung belajar? Eh... now, adakah semua orang yang kenal aku dalam bangunan ni tahu aku sambung belajar? ngeri sungguh perasaan. Tiba - tiba jadi takut. Serius aku tak suka kalau orang tahu tentang future planning aku, takut tak tercapai, nanti malu sendiri :(

Next week pulak kena site visit. Oh perasaan apakah ini? tak boleh blah, site visit pulak ke opis lama. Again and again, confirm jumpa bos lama nih. Huh!

Now, tengah pening tak tahu nak buat kerja yang mana dulu. Luckly, esok aku cuti. Wajib cuti, sebab menggunakan cuti CNY yang masih berbaki awal bulan hari tu, kalau tak amek dia burn gitu je, so baiklah ambil je.

Erm..

Adakah aku tengah mengeluh sekarang ni? Erm... memangpun! Tak baik betul perangai, bersyukurlah sebab ada kerja. Patutnya aku perlu bersyukur sebab semuanya berjalan dengan smooth, keep it as challenges. Betul orang cakap, ambil degree tu memanglah senang. Tapi yang menjadikan ianya amat susah sebab seorang pelajar PJJ itu kena pandai bahagikan masanya untuk belajar, kerja, keluarga dan diri sendiri. Masa sangat terhad, even nak baca novel pun macam dah tak ada masa.

Semua benda kena telan je sekarang ni. Boleh ke tak boleh ke, semua kena redah je. Allah dah bagi peluang, tak akan nak tengok je kan?

Apapun, syukur sangat sebab orang - orang sekeliling sangat membantu. Keluarga, hubby, boss, rakan sekelas, lecturer semua bagi dorongan. Insha-Allah, semoga semuanya baik - baik sahaja. Aku yang mulakan, so aku jugalah yang kena habiskannya. Syukur juga sebab Allah masih bagi semangat untuk semua future planning :)


k,bye!



 Till then~


5 comments:

  1. Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  2. jangan takut, banyak orang yang sayang sama kamu, akhirnya banyak yg membantu juga kan L:)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah rezeki dpt further study ek.. good luck!!

    ReplyDelete

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998