Thursday, February 20, 2014

Review: Gurney Zahra Inn, Penang.

Assallammualaikum (n_n)V

Ini review hari krismas dulu eh. Masa tu pergi berdua je dengan Encik Bulat. Pergi penang tiga hari dua malam. Kitorang sampai lambat, dalam pukul tujuh baru sampai pulau. Target memang nak pergi hotel TM tu jek. Mungkin sebab kitorang lambat sikit je, tahu - tahu bilik dah penuh. Ada juga lah staff kat situ nak tolong, tapi yang lagi seorang macam tak nak tolong jew.

Disebabkan dah malam, Encik Bulat macam redhalah pergi mana - mana hotel budget tanya bilik kosong. Timbang punya timbang, Aku setuju nak ambil Gurney Zahra Inn ni. Biasalah mind kita fikir, kalau kita tak tolong orang kita, siapa lagi nak tolongkan?


Sebenarnya, malas nak naik, so call je lah tapi tak berjawab. Penat call, kitorang naiklah. Orang yang jaga kaunter tak ada langsung, dah tekan loceng banyak kali tetap tak ada orang datang. Tak lama lepas tu ada seorang budak muda datang, dia cakap ada lagi satu bilik kosong, mengenangkan time tu cuti, aku macam redha je laa.


Tengok dari luar, nampak cantik je. Semenggah je rasa.


Picture ni snap masa nak pulangkan kunci. Entah kemana entah orang yang jaga ni. Serius dia tak kisah langsung pasal keselamatan penghuni.



Hotel ni dua tingkat. Mengah bawak beg naik tangga. Hihihi...


Masuk - masuk bilik macam terkejut tengok tempat cuci tangan tu dekat luar toilet. Eh? first time tengok okey! Disebabkan tak ada langsung pengelap kaki, aku terpaksa letak selimut tu dekat situ. 


Tengok toilet pulak. Tak tahu nak cakap apa daa.


Masa mula - mula masuk, sejadah tu memang letak macam tu. Aeriel tv tu memang longlai gitu. Nak pasang tv tak boleh sebab ada bunyi macam nak meletup. Nak report kat orang dia tapi tak jumpa.


Bila tengok bantal dan cadar, speechless.


Meja solek tak ada, cermin ni pakej sekali dengan kerusi oren dan sinki tu. Pintu bilik pulak susah nak tutup dan buka. Seram je takut orang tolak pintu macam tu je. Lantaipun tak bersih. Bila tengok bawah katil siap ada stokin dan tin - tin minuman lagi. T__T


Cas bilik ni semalam adalah RM150

Sayang sangat sebab ini hotel melayu, kawasan strategik sangat... rugi sebab tak jaga elok - elok. Pekerja yang jaga pun macam malas, tengok asyik duduk dekat balkoni sambil merokok je. Langsung tak tukar cadar, tak tukar selimut, even sarung bantal pun tak tukar.

Memang bad impression. Malam tu jugak aku ajak Encik Bulat cari hotel lain. Memang malam tu kitorang search hotel je kerjanya. Alhamdulillah sebab malam tu dapat studio apartment which is RM180 semalam, oklaa tu, sangat better dari ni :(

Aku bagi 1.5 dari 5 bintang.

Sangat tak puas hati. Tak ada rezeki aku kot masa ni. Maybe 2014 ni management dorang dah ambil inisiatif untuk upgrade servis dorangkan, siapa tahukan?

K,bye! 


 Till then~

2 comments:

  1. Assalamualaikum syida. wahhh gelinya tengok.. bantal tidur macam dekat rumah punya je. wakakaaa. nasib baik dapat hotel lain. duit refund balik tak yangg?

    ReplyDelete
  2. mak aiiii...teruknyerr.....

    ReplyDelete

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998