Tuesday, February 18, 2014

Cerita Weekend

Assallammualaikum (n_n)V

Hai!

Weekend hari tu, aku ajak jugak Encik Bulat pergi Big Bad Wolf dekat The Mines, walaupun pada hakikatnya, novel english mahupun novel Melayu dekat rak buku memang tak bersentuh langsung. Serius, now aku tak ada masa nak bukak novel - novel tu. Bukan nak membazir beli banyak - banyak, tapi disebabkan minat pada bukukan, so aku kena pergi jugak.. Hihihi :)

Berbulu je Encik Bulat tengok buku - buku dekat rak tu. Siap kira okey... terbaru Encik Bulat kira ada 28 buah novel Melayu tak bersentuh dan 9 novel english juga masih tak bersentuh.

Panjang mukadimah eh ;)

First picture, tengok entrance dia, gempak okey. Tengok enterance pun dah teruja, belum lagi masuk.


Masuk - masuk tengok orang lagi ramai dari buku. Padahal, masa tu pagi lagi, around dalam pukul 11.00 pagi rasanya.


Sama macam orang lain. Aku pun duk aim buku - buku yang ada koleksi. Contoh dia ada part 1, part 2 etc etc, tapi tak dapat sebab orang berebut - rebut nak cari buku. So, capai baca synopsis lepas tu masuk dalam kotak. Kendian baru tapis balik nak beli ke tak.

Hasil tapisan. Beriya - iya je cakap nak beli sikit je buku. Hahaha, padahal dalam tak nak tak nak tu grape jugaklah lima buah novel.


KISS yang tebal mengalahkan kamus dewan bahasa tu Encik Bulat punya. Sama jugak dengan set buku longman tu, Encik Bulat grap sebab dapat calculator free. RM8 tiga buku longman dapat satu calculator free, itu yang gigih Encik Bulat tu.


Lima buah buku dekat atas ni je lah yang aku beli. Tiga fantasy dan dua romance. Itupun rasa macam tak puas hati je, rasa macam tak sabar nak tunggu Encik Bulat balik dari Sibu. Nak ajak terjah lagi The Mines. Nak beli lagi... Lima buah buku ni semua sekali adalah RM25. (5 buah x 5)

Balik dari The Mines, teman mak mertua pergi basuh cadar dan selimut dekat self-service machine. Mula - mula encik Bulat macam malas jek, tengokkan wifey dia yang teruja lebih, dia ikutkan jugak. Hahaha. Serius aku yang teruja bila masuk dekat tempat ni. Sesuai sangatlah untuk orang - orang pemalas macam aku ni. 


Hari tu kengkonon lah nak mintak green light dari En Bulat, kengkonon...

S: Nanti kte nak bawak basuh sini je lah baju - baju.
EnB: Habis tu mesin basuh dekat rumah tu nak buat apa?
S: Sini kan senang, terus kering, balik terus lipat je.
EnB: Nanti kte jual dekat mummy mesin tu eh? (Sambil jeling - jeling)

Gittew. Tak pe, kalau aku angkut baju - baju pergi sinipun bukan Encik Bulat tahu, diakan outstation jekkkkkk. :P

Silalah percaya, since kenal, tunang sampai dah kawen ni aku dengan Encik Bulat masih menggelarkan diri 'Kte' dan 'kamu'

Hahaha, tak romantik eh. Kalau balik kampung, mak marah kot sebab sukati aku je meng-kamu-kamu kan encik bulat. Hahaha. 


Tengok harga dia, murah kot. Mesin basuh tu besar, jangan cakap baju berbakul - bakul. Orang pun boleh masuk. Agak - agak malas mandi, bolehlah hantar diri ke sini. Self - service katanya.

Hehehe.

K, bye!


 Till then~


1 comment:

  1. best nya byk buku dlm simpanan .. boring2 boleh baca kan. uit hari tue dtg melaka tak lawat yana pon erk ... ^^

    ReplyDelete

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998