Thursday, December 19, 2013

Cerita Disember :)

Assallammualaikum (n_n)V

Hai,
Salam Khamis.

Rasa macam lama sangat tak menaip sesuatu kat sini. Actually, aku baru je mula kerja balik lepas cuti around tiga minggu. Hik!

Officially, 16/12/2013 lepas genap dua tahun aku berstatus permanent dekat sini :) Alhamdulillah, kejap je masa berlalu. Rasa macam baru lagi aku jejak kaki dekat sini. Syukur Allah permudahkan segalanya. :)

Aku balik KL hari selasa 10/12/13 sebab hari rabu ada photoshoot wedding, kononnye lah, tapi terpaksa tunda sebab aku demam. Tapi, dalam demam - demam tu aku masih boleh ingat lagi bahawanya kat PWTC ada pesta buku. Gittew...

Makanya, hari rabu tengahari tu terus ajak hubby. (eh, cam pelik je bunyiknye) pergi PWTC sebab memang nak-nak-sangat-sangat beli novel Melur Jelita. Kemain setahun aku aim novel - novel MYPI dan ILYS, tapi nak beli terfikir - fikir sebab mahalkan, semua method dah tengok selama setahun ni, kedai online, fb, buku 2nd kat fb, group, web publisher, semua dah guna...tapi macam berat je nak beli dan sold out. Tapi.... bila dah ada orang tu offer diri nak belikan, so... memang aku rasa macam nak lompat bintangtujuhbelas kali ah!
:)

Lepas tu, aku juga sempat terjah booth Jelajah Lejenfixi. Dapatlah tiga biji novel yang aku dah aim lama jugak. Kesimpulannya, tour ke pesta buku kali ini aku memang beli novel yang aku memang betul - betul aim saja.

(Mohon beliau akan terus memahami minat ke-arah-buku isteri beliau ini :)*

Hari sabtu malam, aku ajak pulak Encik Bulat pergi Big Bad wolf. Ikutkan, ini pertama kali aku jejak Big Bad wolf. Tahun lepas serius aku terlepas. Kali ni pun hampir terlepas. Kalau bukan sebab aku bukak page fb lama, confirm terlepasnye.

Yang paling best pasal Big Bad Wolf, even ni open 24 jam. Gila heaven! Aku sampai sana around pukul 12 malam sebab jem gile - gile kot. Tapi, jem pun rasa berbaloi sebab sampai - sampai terkagum kejap bila tengok buku sana - sini.

Serius best gila sebab buku - buku dia murah. Enam buah buku cerita english aku beli tu cuma RM8, total semua cuma RM48. Mana nak dapat? pergi MPH ke, Kinokuniya ke, paling - paling boleh dapat around RM30. Dua dari novel aku beli tu berkulit keras dan super tebal. Hihihi.

Tapi semuanya kisah fantasi. Actually memang aim cerita fantasy je pun :)

Hujung - hujung tahun ni, entah kenapa hati rasa macam dup - dap - dup - dap je. Hati besar sangat nak edit balik dua Manuskrip tu since aku rasa macam ada sesuatu berita baik. Tapi mood ke laut, serius nak buka laptop pun malas. Serius malas gila... siap tu aku print lagi manuskrip disebabkan malas nak bukak lappy. Tapi, dah seminggu masih tak siap - siap lagi editnya. Mungkin lepas dah siap kemas rumah, dah cantik - cantikkan bilik bacaan, baru ada semangat nak menaip balik kot!

Sebut pasal rumah. Hujung minggu hari tu, tengok iklan bank lelong kawasan apartment aku tu, serius harga boleh tahan. Rumah yang sama, level yang sama, harga lelong saja dah RM75K. Cepat gila harga rumah naik eh. Walaupun rumah aku rumah biasa - biasa je, murah je pun, environmentpun tak best sangat, tapi serius aku sayang sangat kat rumah tu. Lain sangat perasaan tu even kita cuma nak tinggalkan rumah tu dua tiga hari. *mungkin aku dah mula faham konsep home-sweet-home tu kot!* kegembiraan itu bukan diukur dengan berapa bestnya environment, berapa besar kawasannya, berapa mahal rumahnya, tapi lebih kepada macammana kita menjaga, life & live dalam rumah tu. Ke aku rasa cam ni mungkin sebab aku tahu tu rumah aku kot. Hoih! 

Sekarang ni, semua benda naikkan, kalau duduk KL serius memang terasa sangat - sangat. Aku ada baca beberapa blog, diorang cakap, next year adalah tahun gelap... sebabnya, tahun depan semua benda akan naik. Serius... huhuhuhu :(

Last story, Masa naik cuti hari tu bukak - bukak email office. Aku terus tertumpu dengan satu email. Permohonan loan nak sambung belajar aku lulus. Sekarang tengah tunggu offer letter je. Insha-Allah, kalau tak ada halangan, next year boleh buat PJJ dah :)

Lagi, apa nak cerita eh? erm... tu je kot. Penat perah otak nak tulis entry. *Gittew* :)

Entry kawen nanti kita update eh. Malas gila nak transfer gambar. Hujung - hujung tahun ni, semua benda jadi malas. Mood cuti dah on katanyeeee :) lagi tiga hari je kerja, pastu cuti sampai awal januari. Yippi!

:)


 Till then~

3 comments:

  1. cyda...maaf sbb terlepas moment indah dlm hidup cyda..lama xon blog..huhu

    SELAMAT PENGANTIN BARU! MOGA KEKAL BAHAGIA BUKAN SAJE HINGGA KE AKHIR HAYAT TAPI JUGA KE ALAM SYURGA insyaALLAH :)

    ReplyDelete

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998