Monday, August 19, 2013

JPN UTC Pudu Sentral

Assallammualaikum (n_n)V

Hello Monday :)
Selamat tengahari dan selamat hari raya uolls. Gara - gara semalam nak check KWSP guna kiosk dekat RHB tak lepas, maka hari ni gigih aku pergi buat ic baru. Well, ic tak pernah tukar sejak umur 19 tahun, hehehe. Actually, akupun baru tau yang dekat UTC Pudu Sentral tu ada banyak jabatan kerajaan mcm Imigresen, JPJ, JPN dan etc etc yang beroperasi.

Disebabkan itu je yang paling dekat dengan opis, maka bergeraklah kita ke sana. First time sampai Pudu Sentral hanya kerana urusan lain selain beli tiket bas. Hihihi...


First expectation, mesti lama sebab orang ramai jugak. Tapi tak sampai lima minit duduk, nombor dah kena panggil. Nak tukar ic, tak perlu isi borang ye kawan - kawan. Melainkan kalau korang nak tukar alamat. Aku tanya soalan fames dengan pak cik kaunter tu.

Me: Kalau alamat perak boleh buat ic dekat Kl ke?
dia: Boleh, tak semestinya alamat kampung kena buat ic dekat kampung juga.

me: Kalau buat hari ni, berapa hari siap?
dia: Esok dah boleh ambil daa 

Aku angguk. Baru tau kaedahnye :) 
Lepas tu tunggu nak tangkap gambar dalam 10 minit. Lepas tu dah siap. Kejap je eh.. respect, respect... esok boleh collect ic baru. Yeah!

Lepas buat ic, singgah pulak kedai buku 1 Malaysia. Grap antologi cerpen Main Gila. Well, dalam banyak - banyak buku dekat rak, buku ini pulak menambat hati.


Okey, tu je nak cerita. Adehh, rasa macam tak cukup masa nak taip entry baru dan jenguk blog kawan - kawan, sorry eh, t kte terjah slow slow... ;)

 Till then~

4 comments:

  1. tak pernah samapi lagi kesana...risau ramai org je..hahaha

    ReplyDelete
  2. belum pernah menjejak kaki ke JPN sana lagi...

    ReplyDelete
  3. Nad memang slalu pegi pudu sentral hehe coz nad study jauh dulu. skrg jarang da :)

    ReplyDelete
  4. tu la xpernah pegi UTC tu...mmg terniat nak g tukar ic plus alamat skali, nnt bley la g situ kan...tq 4ur info k

    ReplyDelete

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998