Monday, August 19, 2013

JPN UTC Pudu Sentral

Assallammualaikum (n_n)V

Hello Monday :)
Selamat tengahari dan selamat hari raya uolls. Gara - gara semalam nak check KWSP guna kiosk dekat RHB tak lepas, maka hari ni gigih aku pergi buat ic baru. Well, ic tak pernah tukar sejak umur 19 tahun, hehehe. Actually, akupun baru tau yang dekat UTC Pudu Sentral tu ada banyak jabatan kerajaan mcm Imigresen, JPJ, JPN dan etc etc yang beroperasi.

Disebabkan itu je yang paling dekat dengan opis, maka bergeraklah kita ke sana. First time sampai Pudu Sentral hanya kerana urusan lain selain beli tiket bas. Hihihi...


First expectation, mesti lama sebab orang ramai jugak. Tapi tak sampai lima minit duduk, nombor dah kena panggil. Nak tukar ic, tak perlu isi borang ye kawan - kawan. Melainkan kalau korang nak tukar alamat. Aku tanya soalan fames dengan pak cik kaunter tu.

Me: Kalau alamat perak boleh buat ic dekat Kl ke?
dia: Boleh, tak semestinya alamat kampung kena buat ic dekat kampung juga.

me: Kalau buat hari ni, berapa hari siap?
dia: Esok dah boleh ambil daa 

Aku angguk. Baru tau kaedahnye :) 
Lepas tu tunggu nak tangkap gambar dalam 10 minit. Lepas tu dah siap. Kejap je eh.. respect, respect... esok boleh collect ic baru. Yeah!

Lepas buat ic, singgah pulak kedai buku 1 Malaysia. Grap antologi cerpen Main Gila. Well, dalam banyak - banyak buku dekat rak, buku ini pulak menambat hati.


Okey, tu je nak cerita. Adehh, rasa macam tak cukup masa nak taip entry baru dan jenguk blog kawan - kawan, sorry eh, t kte terjah slow slow... ;)

 Till then~