Monday, May 27, 2013

Resepi Mangga Goreng

Assallammualaikum (n_n)V

Semalam, masa dekat kampung, bukak-bukak fb tengok ada orang post pasal pai apple. Slurppp.. sedapnye.. terasa nak buat. Tapi dekat rumah tak ada epal! yang ada hanyalaa buah mangga masak..

Jadilah. Layannnn jek!


Tadaaaaaa! ini lah hasilnya. Mangga goreng! rasa dia? sedap ye.. hehehe :)

Bahan:
Roti Gardenia.
Mangga masak yang manis.


Resepi dia lebih kurang macam ais-krim goreng dekat SINI 

Cuma inti dia je aku buat lain.

Resepi inti mangga.

Bahan:
1 Biji mangga masak yang manis (di potong dadu)
dua sudu gula.

Cara:
Panaskan gula sampai cair dalam kuali, dah cair.. terus masukkan mangga yang di hiris dadu,
gaul-gaul dan biarkan sejuk.

Lepas tu, ikut je macam resepi Ais-krim Goreng dekat SINI 


Lepas tu, letak dalam peti ais dalam tempat beku tu dalam beberapa jam. Lepas tu, masak dalam minyak yang super panas.. dah siap, bolehlaa makan.

Sedap... terasa kesejukan mangga tu.. pergh... hehehe :P

Kredit to http://cikepal06.blogspot.com/ atas resepi aiskrim beliau :D


 Till then~

4 comments:

  1. assalamualaikum cyda....mcm sedap jer ni...;)

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum syida... perghh terliur babe. insyallah nak try gak nanti :D

    ReplyDelete

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998