Thursday, April 25, 2013

cerita diet lagiii ;p

Assallammualaikum (n_n)V

Hehehe, selamat petang korang! well, ada beberapa komen tak approve lagi, biasalaa.. ai sibuk youolss, Eh, kita update nak cerita pasal diet nie..  :)

Rasanya dah genap sebulan aku tak makan nasi. Sebenarnya, tak terasa nak makan nasi sangat.. cuma lately rasa craving gila dengan nasi lemak daun pisang!

Bila teringat sambal ikan bilis dengan timun, lagi ah rasa.. alahaiiiii :(

Tak pe, sebab diet, gigih juga bertahan. Lagi berapa hari je nak balik kampung untuk mengundi.. so, balik kampung nanti boleh lepaskan rindu pada nasi. Untuk sementara ni, sabar je lah yang mampu.

Pagi tadi, masa ambil air dekat pantry, akak opis tegur kata dah kurus sikit. Omaigeeeeeeeee.. rasa nak lompat bintang tinggi-tinggi. Ohoi!

Akak tu siap tanya lagi, aku memang diet je eh, without guna ubat. Jawapan aku yess! ai is tak mampu nak beli herbalife ke, sd2 ke, dll.. diet atkins je mampu.


Hehehe, okey tu je nak kepochi petang-petang ni... oh no, another kilo to go.. esok dah laa ada sarapan pagi dekat opis, makan nasi lemakkk & curry puff.. omaigeeeee.. nasi lemak mungkin aku boleh jeling-jeling lagi, tapi sampai dekat currypuff tu tak tahulah macammana nak tahan..  haiyakkkk!!

Hehehe,

K, bye!

 Till then~

10 comments:

  1. Assalamualaikum syida. lamanya diet. berapa kg da turun? good luck dear! hehehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkslm shiela.. hehehe, segan nak bagitahu berapa kilo dah turun.. erm.. rasanya adalah dalam 6 KG cam tu.. hhheheheheh :)

      Delete
  2. hahaha..dulu kan saya ada baca post syida pasal diet ni kan..saya ingat diet atkins ni macam herbalife juga..hehehe..rupa-rupanya menghadkan pemakanan karbohidrat je..hohoho..malu2..cetek ilmu.

    ReplyDelete
  3. diet atkin yer.. (terus google).. hehhe..
    dulu ada teringin n try yg herbalife tu, tapi tengok harga, mcm x jadi je.. hehhe

    ReplyDelete
  4. wah!!! syida diet ek???didiey dari dulu nk diet x jadi2..haha!!
    makan je keje didiey..diet atkins tu berapa??
    ce wt entry pasal menda tu..kowt2 didiey tergoda nak beli ke..hehe

    ReplyDelete
  5. wah..dah nampak perubahan.bersemangat la nak turun lagi ni kan. hehe

    ReplyDelete

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998