Sunday, March 03, 2013

Resepi Ais krim Goreng

Assallammualaikum (n_n)V 

Fweh.. pagi-pagi macam ni, heaven makan ais-krim gorengggg! best woh, kulit dia panas, isi dalam dia sejukkkkkk..


Sila cuci mata ye kawan-kawan. Cuaca dekat Bota, Perak ni tengah mendung. Bila dapat makan aiskrim memang sangat best, 

wa cakap kat lu beb (n_n)V


Resepi Ais-krim goreng ni di cilok dari blog Cik Epal. Betul cakap Cik Epal, memang senang gila nak meninggal resepi Ais krim goreng ni!

Roti Gardenia 2 keping utk satu biji ais-krim goreng.
tupperware air yang biasa untuk tekap pada roti.







Resepi asal sila ke blog Cik Epal

TIPS: Biarkan Ais-krim di dalam fridge selama 24 jam atau selama 1 malam. Goreng dalam minyak yang sangat-sangat panas. Bila dah perang terus angkat, toskan terus makan. fweh.. terbaik!




 Till then


12 comments:

  1. Wah..nampak awesome..hehe..tapi ketika saya melihat aiskrim ini perut saya kenyang. jadi nafsu nak makan tak kuat sangat..hehe. Tengok time lapor. terus kebulur.

    ReplyDelete
  2. tolong hantar ke bangi sikit. hihihi yummy sungguh makan kan.tak pernah lagi merasa aiskrim goreng ni haaa -___-

    ReplyDelete
  3. i nak buat dr hari tu tak buat2 tp mmg senang kan tengok cara nak buat dia haha

    ReplyDelete
  4. wah memang best tu....ni yg tetiba rasa mcm nak mkn aiskrim ni...haishhh...

    ReplyDelete
  5. teringin sangat nak buat, tapi sampai la tak buat2...hehe

    ReplyDelete
  6. mcm kuih dorayaki yg doraemon sllu mkn 2 kan..
    haha.. comel..

    ReplyDelete
  7. Tengok po dah terliur. haha
    memang lepas ni nak cuba jugak insyaAllah :) Moga2 menjadilah dan sedap serta lazat hahaha

    ReplyDelete
  8. Dah pernah try dulu, sedap :)
    Sekarang bila nak buat mesti aiskrim takda, takpun roti habis. Mesti salah satu tak lengkap. Haishhhhh

    ReplyDelete
  9. gulps. sgt menarik. sgt menarik.gulps. hehe.

    ReplyDelete
  10. ramai dah yg buat ni. semua kata senang. mmg nak kena try jugak la..hehe

    ReplyDelete
  11. asyik nk buat.. tp tak buat2. hehehh

    ReplyDelete

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998