Tuesday, March 05, 2013

Kelapa Lemon Laici

Assallammualaikum (n_n)V 

Balik dari kampung nak ke KL hari tu, ikut jalan kampung masuk highaway dekat Tol Tapah. Nampak sign board Jual air kelapa. Tiba-tiba encik tunang ajak singgah *wink* Ye laa, ada orang tu bising-bising sebab beli air kelapa biasa, RM2 satu gelas dekat dengan kedai Roti dekat Titi gantung, highway Lumut-ipoh. Fewh.. memang tak patut pun, air kelapa standard Kl, harga RM2 dah lah buh ais batu banyakkkkk.. pastu mak cik tu boleh buat muka tak bersalah!

Makanya, balik hari tu singgah dekat gerai Kelapa Lemon Laici. Hamek kau.. harga ok lahh, RM 2 satu plastik. Tapi tak bestnya sebab peniaga tu macam poyo. Gaduh ngan wife dia kot sebelum tu.

Garang bebeno rupanya!


Tak tahu kedai ni area mana sebenarnya, dekat dengan air kuning. Rasa dia? oklaaa berbaloilah juga. Rasa macam coconut shake!
serius..


Okeylaa tu, aku ambil air kelapa lemon laici : RM2 dan kelapa susu RM2. Okeylah!


Kelapa muda pun banyak. Puas hati kalau nak beli.


Kalau korang keluar ikut tol tapah, ada nampak sign board macam ni, ini laa kedai dia. Malas nak story banyak-banyak. ai touching dengan owner kedai

Garang wohhhh

;p




 Till then

9 comments:

  1. Macam pernah tengok je gerai tu..hehe..Tak pernah lagi minum kelapa lemon laici..biasanya lemon laici je.

    ReplyDelete
  2. bestnyer.lama dah tak minum air kelapa. panas2 minum yg sejuk ni best sgt sgt la.

    ReplyDelete
  3. akak tak pernah lalu jln lama tuu..sll ikut lebuhraya jer..air kelapa mmg sedap tgh cuavca panas sekarang tapi kalau dh letk byk ketol ais,..banyak mana laa air nak disedut,,

    ReplyDelete
  4. kalau dah rasa cam coconut shake tu..memang kompom sodap....

    ReplyDelete
  5. mcm seronok je lemon laici! kat kl takde lagi.. :D

    ReplyDelete
  6. ape punya owner.. customer boleh touching pulak. pelik. hehe. kena g kursus perniagaan pak cik tu.. kasi tau komunikasi sikit. hehe. mungkin la ade problems kot masa tu kan..

    tapi nampak best je... hehe.

    ReplyDelete

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998