Friday, March 22, 2013

# Bangkit ;p

Assallammualaikum (n_n)V Bismillah,

Suka sangat lagu dekat bawah ni. Bila dengar dekat radio serius jadi bersemangat balik. Selalu sangat rasa macam down bila nak tulis something yang baru, bila dengar lagu dekat bawah ni automatik rasa boleh move on.

Ye, percaya dengan rezeki Allah. Sekarang rasa macam bersemangat. Ada satu 'rasa' yang baik. Semoga semuanya di permudahkan insyaAllah :)




Lirik Bangkit – DJ Fuzz  Altimet&Salam

[*] Bangkit bila ditolak jatuh bangkitlah semula
Bangkit bila diluka nanti pulihlah semua
Bangkit biar bersusah dulu nanti senang semua
Sakit pada luka kan pulih semula bangkit
Dengan nama yang Maha Esa
Maafkan aku aku terlena
Mata terbuka tapi aku leka
Sekarang kita sedia pasang deria
Kita lebih peka siap gerak gempur
Sedia rentak tempur redah onak lumpur
Maju tiada undur tak kenal uzur
Hingga jasad kita terkubur
Kalau kurang kaki tangan
Lutut dan siku dihulur
Ini malam kita pakai tanjak sonsang
Askar jati gerak senyap yang lain berkompang
Berani segerombolan tak takut bila seorang
Kuatkan benteng jangan biar ada yang berlobang

Repeat [*]
[**] Bangkit bila ditolak jatuh bangkitlah semula
Bangkit bila dijajah boleh tawanlah semula
Bangkit ingat ketua dulu supaya jalan lurus
Kalau tidak ditepi bendung ku tak berakar
Sabit kau umpama cahaya yang menyinari bumi
Kau umpamam Hang jebat yang melindungi hak dirinya
Kau umpama senjata yang melindungi tanah
Sememangnya pendekar yang gagah perkasa
Mana Tun Fatimah mana semangat Tun Teja
Dato Maharajalela mana cucu Datuk Merah
Keberanian Sarjan hassan dan Left Adnan
Mari memartabatkan perjuangan Dato Bahaman
Keris dulu dalam tangan sekarang dalam otak
Paling tajam tak perlu hunus keluar tengkorak
Catur congak cukup sebelum langkah di orak
Tanpa rancangan rapi dah tentu kemenangan rosak
Rapat-rapatkan saf dan buka kuda-kuda
bila bersatu tunggu lihat siapa berani cuba
Yang akan datang menaruh pada yang semasa
Bangkitlah nusantara
Repeat [*] & [**]
Jadi bangkit berkumpul di bawah panji berbulan sabit
Tak sujud pada sesiapa di bawah langit
Tak mengalah walaupun bertambah sakit
Sebelum layar bahtera mari kita
Berakit-rakit ke hulu berebang-renang ke tepian
Bersakit-sakit dahulu bersenang-senang kemudian
Kemudian
Repeat [*]
Bangkit… Bangkitlah semula
bangkit… Tawanlah semula
Bangkit… Kau umpama cahaya



Till then~

12 comments:

  1. believe Allah forever..He know best

    ReplyDelete
  2. lagu tu mcm memberi inspirasikn..

    ReplyDelete
  3. akak nak juga google lagu tu dan dengar sendiri. tapi buat masa ni soundcard pc akak masih tak jalan jadi pc akak bisu buat sementara waktu :)

    ReplyDelete
  4. x penah dgr lagi lagu ni.. nanti try cari.. hehe

    ReplyDelete
  5. memang lagu diorang ni best ... ayuh sesama kita bangkit

    ReplyDelete
  6. InsyaAllah. Moga terus bangkit menjadi seorang yang lebih baik dan tabah. Hidup tanpa dugaan cubaan dan ujian itu adalah kosong.

    Bangkit dan senyum =)

    ReplyDelete
  7. nk try cari lh ... kite pon nk bangkit dari kemalasan .... mood ber blog kelaut skrg nie .. ^^

    ReplyDelete
  8. Kannn. Saya ingat saya ja rasa macam tu. Rasa semangat bila dengar lagu ni :D

    ReplyDelete
  9. Tak pernah dengar lagi..tapi lirik dia memang best. InsyaAllah..moga dipermudahkan segala urusan syida di dunia dan di akhirat. ^__^

    ReplyDelete

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998