Friday, February 01, 2013

Telur ikan termahal

Assallammualaikum (n_n)V 


Almas Caviar
Harga : $25,000 = RM75,700.00

Telur ikan Almas. Ianya berwarna putih, datang daripada beluga yang berumur lebih dari 100 tahun. Ikan Beluga, ikan besar dan pemangsa dalam keluarga sturgeon, mengambil masa 20 tahun untuk matang. Dipercayai, semakin putih telur ikan itu maka semakin tua la ikan tersebut maka semakin indahlah rasanya. telur ikan Almas Iran adalah yang paling mahal. Ianya dijual dalam tin emas 24-karat untuk $2000 per 100 gram. Kedai yang di ketahui hanya Caviar House & Prunier di London England Picadilly yang menjual kilo telur ikan Almas yang mahal dalam tin emas 24-karat untuk $25,000.00







 Till then~

9 comments:

  1. gilo. kalo saye tak makan dah tu. simpan je. biar lah kulat.. sayang. hehe..

    ReplyDelete
  2. saya suka makan telur ikan. tapi brand ni tak mampu MK nak makan :P

    ReplyDelete
  3. ooo.. ingat telur ikan tembakul. sampai nak gadai nyawa sebab kempunan kan?? huhu~

    almas?? macam produk pencerah muka je nama dia??

    kecik2 eh telur ikan almas tu?? siap simpan dalam bekas emas tu??

    ReplyDelete
  4. nnt bile tlur ye dh amek cane nk dpt tlur yg akn dtg plak....hihihi

    ReplyDelete
  5. mahal tu. baik simpan duit pi melancong..haha

    ReplyDelete
  6. waaa..tak sangka telur ikan pun mahal.

    ReplyDelete

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998