Thursday, February 07, 2013

Review: Wawa Semput

Assallammualaikum (n_n)V 

Lupa nak update, semalam.. aku tengok cerita Wawa semput dekat GSC Mid Valley, eh.. tuan tanah lupa nak buat review :)

hehehe..




Sinopsis:

Konflik cinta BOBBY dan WAWA daripada filem Adnan Sempit tidak berakhir begitu sahaja. Kini, ianya disambung kembali dalam filem penuh komedi dan aksi memaparkan Bobby dan Wawa yang terpaksa menghadapi ujian terbesar dalam hubungan mereka apabila Bobby menuduh Wawa tidak setia. Nama Ismat menjadi penyebab segalanya. Wawa sudah naik muak dengan sikap Bobby yang suka merempit mengambil keputusan untuk berpisah dan pulang ke kampungnya. Bobby merayu berkali – kali dan meminta maaf namun tidak dilayan langsung oleh Wawa. ISMAT muncul dengan penuh bergaya dan menumpangkan Wawa pulang ke kampungnya. Bobby yang memang sudah tangkap cintan guling – guling dengan Wawa tekad untuk mendapatkan Wawa kembali. Ismat dan Wawa pulang ke kampung dan terkejut apabila melihat Bobby terlebih dahulu sudah sampai. Lama kelamaan, Wawa mulai naik semput dengan sikap Bobby dan Ismat yang tidak sudah bersaing untuk memikatnya. PAK KUDIN, ayah kepada Wawa lebih menyukai Ismat yang dirasakan mempunyai masa depan yang lebih cerah berbanding Bobby yang kaki rempit. Namun, Pak Kudin juga sedar yang Wawa masih sayangkan Bobby dan mengharapkan dia akan berubah. Kawan baik kepada Wawa, AYUNI jatuh cinta pandang pertama pada Ismat kerana wajah Ismat yang mirip dengan bekas kekasihnya cuba untuk merampas Ismat daripada Wawa namun Ismat tetap setia pada cintanya. Sesuatu harus dilakukan demi memisahkan Ismat dan Wawa. Ayuni dan Bobby berpakat! Apakah yang akan dilakukan oleh Ayuni dan Bobby? Masih adakah ruang untuk Bobby di hati Wawa?

Rate aku bagi untuk cerita ni adalah: 7/10

Overall dia best, jalan cerita best, lawak sangat banyakkkkk.. serius, watak Along denga Angah tu memang superrr.. Along cham dan Angah memang sesuailah di gandingkan. memang tak kering gusi. Serius.. nak terkeluar balik air masa aku minum, jagung aku makan siap tersembur-sembur.. har har har.. *maap*

Cuma yang spoilnye semalam sebab keadaan panggung tu kot, kecewaaaa sangat sebab, dah nak suku cerita, barulah orang GSC tu tutup lampu. Dah lah aku duduk betul-betul bawah lampu, silau.. Erm.. siapa yang tengok semalam memang panas je hati agaknya.. hall 16 tu serius tak best. Mood agak kelaut di sebabkan lampu.. cerita dah best daa, tapi staff yang tak alert tu yang buat spoil.. Sabar je laa..

 Till then~

4 comments:

  1. wak pon dh lama X tengok muvie jugakks.,, ahHKs

    ReplyDelete
  2. hmmm mmg menarik citer ni...santai dan lawak....tp sy belum tgk lg la :P

    ReplyDelete
  3. kalau best ok lah kan x menghampakan hihi

    ReplyDelete
  4. Sambung cerita dulu kan..hehe..tengok iklan pun dah rasa best.

    ReplyDelete

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998