Tuesday, February 19, 2013

Pengurus Harimau 'Bohong': Piya

Assallammualaikum (n_n)V 

Buka-buka paper tiba-tiba up cerita ni bahagian sukan. Di maklumkan saya bukanlah peminat bola sepak, bola tenis, bola takraw atau apa-apa jenis bola. Tapi, kisah Piya ni memang agak menyentuh 'perasaan'

Nota Kaki:

Tu laa kau Piya, apasal kau tak kipas pengurus Harimau tu laju-laju, kalau boleh bagi dia air-cond 24 jam, bagi mata dia bercahaya tengok kau, bagi dia kesian tengok kau.. Tu laa, orang lain tak pandai main bola, kaki keras macam bangku pun boleh lembutkan hati pengurus, kau yang kapten pasukan pulak tak boleh? Tu laa, yang penting AYAT KENA MANIS, KIPAS LAJU - LAJU SIKIT. Kalau tak kipas laju-laju mana kau nak naik. Duk kat takuk tu je lah kau!

Gebang lebih dekat media je, KIPAS tak nak. Haih!


Pesanan penaja: Rileks Piya, bukan rezeki kau.. tak pe lah, sekurang-kurangnya bila harimau patah kaki kau tak akan rasa bersalah. Buat gane, esok-esok adalah rezeki, kalau tak ada duduklah senyap-senyap. Pelik jugalah, NAMA DAH TERSENARAI BOLEH KENA CANTAS. haih..

Donia, donia..

Siapa kipas lebih dia naik tinggi..

up up away!

Bila dah naik tinggi, lupa pulak nak jejak tanah. Tu yang susah kalau guna lif tu.. bahaya oh guna lift. Sekali tali lift tu putus. Jadi macam kes dekat Lumut tu. 

Hoih! baca kisah tu terus terasa seram naik lift. Tak pe laa saya rela naik tangga. Nasib ofis ada tangga. Walaupun sampai opis mengah macam tak cukup nafas, saya rela.. :)



Till then~

4 comments:

  1. kesian dekat PIya.bersimpati gak la.
    maybe dia tak hebat kot kat mata rajagopal.setakat ketua juara pasukan treble jea. yg lain lagi hebat kot..huhu

    ReplyDelete
  2. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...



    Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
    Baca selanjutnya...



    Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...



    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...



    Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...



    SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...



    Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  3. haishhh kesian piya....yg penting coach kalau nakkan seseorg pemain mesti dia akan sedaya upaya dapatkan pemain tu...kalau taknak tu mcm2 alasan la diorg bagi...hmmm...

    ReplyDelete
  4. Mendalam sungguh maksud entri ini..dua dalam satu..Manusia ohh manusia..KIPAS tak laku dah, kena guna Aircond..baru lah boleh sejuk lebih sikit kan.

    ReplyDelete

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998