Monday, February 11, 2013

Harga Kuih memang dah mahal eh?

Assallammualaikum (n_n)V

Hari jumaat hari tu, datang awal ke opis, maklumlah.. gerak dari Serdang pukul 6.50 pagi, ingatkan jem.. rupanya tak! so sampai opis orang semua tak ada.. singgah kat cafe, beli kuih tiga ketul.


Akukan tak pernah sarapan kat cafe, sebab dah terbiasa sarapan kat rumah sebelum datang opis. Ambil kuih tiga ketul. Lorh.. kena bayar RM1.20. Dah lah kecil.. confius, memang harga kuih dah mahal, atau sememangnya cafe kat opis aku ni over?

Kalau ikutkan, cafe ni memang over mahal pun.. Entahlaa.. Rm1.20 tu kuih je, coffee tu buat sendiri dekat pantry ye :)


 Till then~

10 comments:

  1. Kuih sekarang mmg mahal. Kalau dulu 20 sen. Sekarang, hamek kau. Last option : buat kuih sendiri XD

    ReplyDelete
  2. standarlah harga tu....mmg sebiji kuih skang dah 0.40sen

    ReplyDelete
  3. kalo kat cni kuih 30sen seketul..
    xkire kecik besar..

    ReplyDelete
  4. @Miss Xyz ye ke.. tu laa.. ikutkan beli yg frozen tu pun untung, lg murah dari yg dah siap buat.

    ReplyDelete
  5. @Cik Kamoo ye eh.. nampak sangat kte dah lama tak beli kuih. heheh

    ReplyDelete
  6. @Cik Ezy wah, bestlaaaa.. kt sini mahal.. huhuh

    ReplyDelete
  7. dunia dah moden kuih pun makin mahal,, nasi lemak pn naik 2 rm

    ReplyDelete
  8. skrg stndart harga kuih..5 for rm2//huhu

    ReplyDelete
  9. Tak tahu lah pulak..sebab tempat saya seringgit masih 3 biji. untunglah orang berniaga sekarang..

    ReplyDelete

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998