Tuesday, December 18, 2012

online ticket

Assallammualaikum (n_n)V

Fewhhhh~ baru je selamat beli tiket online, semata-mata sebab nak tengok cerita The Hobbit tue :( seat biasa pukul 6.15 pm paling cepat, 3D pukul 7.15 pm, last - last aku rembat 2D je yang pukul 8.15 pm. Owh.. bengang pulak sebab kali ni beli online ticket macam-macam pulak masalahnya. Tanya orang tu nak pukul berapa.. lambat replynye, ye ai tau you busy same lor to me.. ergh, tengah book tempat, tiba-tiba tak valid, bila dah valid cimb click pulak buat hal. Last-last TAC cimb clicks kena block. Apa maknanya ittew?

Terpaksa gigih call helpdesk dorang, tunggu kejap, refresh-refresh henfon gedabak besar tapak tangan tu try beli balik. Erm.. ingatkan baki akaun tak cukup untuk transfer. tiba-tiba naik Succesful! amazing.. hahahaha..


Kalau cerita ni tak best. Tak tahu laa nak cakap apa daa. Hari tu tengok Life of Pi, bolehlaaa.. erm.. :D
Akukan, suka beli tiket online. Kau tau sebab apa? sebabnya Mid Valley tu kalau pergi beli kat kaunter GSC tu, harapan laa nak dapat time dan tempat duduk yang kau nak. Siapa selalu tengok wayang kat Mid Valley tau lah kot. Kaki ni dah tak lalu nak menapak ke Pawagam lain kat lembah klang ni. Dulu-dulu gigihlaa nak tengok wayang kat tempat lain, sekarang non-hado, cari tempat paling dekat dengan rumah jek.

Ok what beli online. Jimat masa. Boleh plan nak gerak pukul berapa dari rumah :) siap dah boleh tahu seat dekat mana. Cuma yang tak best kalau asyik ada error je bila beli online. Fine, error tu salah aku. Klik-klik lepas tu tinggalkan sebab sibuk duk baca blog orang, sibuk duk buat kerja.. etc etc etc..

Hari ni, aku stalker blog Cik Puan Bunga dan Blog Innanie. Well, sesungguhnya, bukan aku je manusia yang cerita pasal masalah, pasal hidup aku, semua tentang aku dekat blog, orang lain pun ada. Dan... itu laa yang orang nak baca.. Salah ke kalau kita share hidup kita dengan orang lain? tak salah kan?

Ececeh, kau sebenarnya jeles tengok aku ramai kawan kat blogkan? sebab tu nak saiko aku kan? ala, tak kisahlah labu.. sukati kau.. hehehehehe :)

ps: Tak sabar nak join blogger gathering yang Nadia buat tu :D



Till Then,
Peace Yo!

14 comments:

  1. selalu gak beli online tiket....senang sikit...hehe

    ReplyDelete
  2. oh iya di indonesia bioskop2 juga laku keras film ini

    ReplyDelete
  3. suka tgk wayang yea. nik jrg sgt pi tgk wayang.

    hope citer best la tu :)

    ReplyDelete
  4. syidaaa, titeewww lagiii tak sabar tahukk! ;p

    ReplyDelete
  5. jom tgk wayang kat mlk ... beli kat kaunter jerk tiket .. hehehh

    ReplyDelete
  6. hmmm dah lama x tgk wayang...

    pernah g tgk wayang kat mid valley pon, umur 17 tahun masa tu.. dah 10 tahun berlalu.. hehehe

    ReplyDelete
  7. selalu online maybank2u jer...kuar masuk duit...he he he

    ReplyDelete
  8. Makin eksaited nak tengok sb ramai blogger up entry pasai Hobbit ni..

    ReplyDelete
  9. Dah start semalamkan...
    lepak dulu mesti panggung penuh punya...
    kalau best buat review

    ReplyDelete
  10. belum berkesempatan lagi nak tgk cite ni. ;)

    ReplyDelete

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998