Monday, October 15, 2012

HOT FM si Hani!

Assallammualaikum (n_n)V

Selamat hari isnin, walau pun sakit hati tengah bertimpa-timpa ni. ergh! well~well~well~ ergh, seperti yang di ketahui oleh segenap warga blogger seantero dunia, pv reset to ZERO. Kosong weyh! dari berpuluh ribu, dia jadi kosong. Apakah? meh sama-sama nyanyi lagu NAJWA LATIF!

Kosong! Kosong!~~

ergh! Page view dah tak menarik. Malas nak tengok. ai keciwa! :(

Actually, kita berbalik kepada tajuk hari ini. Siapa dengar hot.fm pagi tadi? angkat tangan cepat!!!

See, dengarkan!



Hangin tak? kalau tak hangin, kau memang ada masalah kat bawah ni.

a-spesis si hany nih
b-kau bukan perempuan
c-kau dua alam.
d-kau tak de perasaan.
e- semua di atas.

Ha! kau yang mana?

Kisah si hany ni? Meh aku cite meh.. begini lebih kurang.

Tajuk Hot.fm hari ini adalah. " Hari sedunia," kemudian datanglah seorang perempuan ni.. begini kisahnya.

Dia suggestkan " HARI POLIGAMI SEDUNIA " What the fish!

Saya sebagai gadis comel yang masih bujang membantah sekeras-kerasnya cadangan beliau yang berpaksikan kebongekan! huh!

Hamboi kau hany, Dasarrrr..... haktuih!

Dia cakap gini, kalau ada hari Poligami sedunia, dia akan kahwin pada hari tersebut. Haih, aku malas nak taip, aku dah copy dari Blog Kak D, korang bacalah sendiri eh!

http://comatosewithbraindamage.blogspot.com/2012/10/caller-hotfm-yang-kurang-ajar.html

Hangin betul aku dengar call dari sorang lady pagi tadi kat HotFM.
Macam kesiyal.

Topik Hot FM today aku tak berapa sure sebab dengar pun dah half way. Tapi pasal "Hari sedunia".
So callers akan cakap la they wish ada Hari Tanpa Bercakap, Hari Boss Ikut Cakap Staff, Hari Basuh Kaki, etc... Tetiba ada betina garik call cakap dia wish ada Hari Poligami Sedunia. So DJ tanya kenapa. Rupanya pompuan ni nak kat laki orang tapi 1st wife taknak sign so dia berbulu la atas bawah. Dah bengang gamaknya member semua tak layan, maka call la HotFM dengan harapan dapat sokongan. Mentang-mentang DJ lelaki kan, so perasan mesti DJ sokong la bab-bab poligami. Pegi la mampos orang nak sokong kau kan. Lelaki ni kot lapar pepek pun takde de dia nak hadap pepek perempuan macam kau.

Dengan riangnya cakap "Kalau ada hari poligami sedunia, saya akan kawen hari tu!".
Wadefakkkk???

Bodoh gila perempuan ni. Kot ye pun bodoh, jangan lah bodoh sangat nak biar satu Malaysia tau yang kau bukan saje bodoh tapi jahat.

Tapi simpati jugak la aku dengar, Nak kena tunggu ada hari poligami sedunia baru kau dapat kawen dengan laki tu. Kau tak simpati ke? Mesti simpati okeh.
Memang takkan dapat kawen la jawabnya. Orang lain boleh je poligami. Takyah kemaruk nak tunggu hari poligami sedunai bagai. Tapi untuk perempuan yang sangat kesian macam ko ni terpaksa la berangan nak dapat hari poligami sedunia. Nampak sangatlah laki tu memang tak hadap kat ko pun. Kalau dia cinta mati kat ko, dia pedulik apa bini dia sign ke tak. Lelaki ni manusia juga. Manusia ni fitrah dia kalau dia nak seribu daya, taknak seribu dalih. Kalau laki tu nak kat ko, apa jalan sekalipun dia mesti carik janji dia dapat kawen dengan kau. But too bad, laki tu pun tak bodoh. Yang bodoh kau.

Bila DJ tu tanya balik 'Ok kalau lepas awak berkahwin, tetiba tahun berikutnya ada Hari Poligami Sedunia, and suami awak kawen lagi. Camana?'

Hambik sedebik.
Tu cara-cara DJ lelaki yang bertanya. Gamaknya kalau soalan ni dapat kat Linda Onn ke, Abby Fana ke, memang kena siang kau cukup-cukup. Konfem pastu kau makan ubat tido patblas botol. Apa punya jenis perempuan la yang kurang ajar macam ni. Kau dah la nak ambik laki orang, pastu siap perli-perli 1st wife lagi. Patut la terpaksa tekel laki orang. Yang single pun tak hingin nak buat bini.
Macam takde hati perut pulak pompuan ni aku tengok. Kau dah tau kau nak kat hak orang, buat la cara baik. Orang tu taknak sign ke apa ke, itu hak dia. Kalau kau nak, kau la kena usaha. Buat la baik dengan 1st wife ke apa ke. Ni tak. Dah la nak hak orang, dah tak dapat, nak basuh-basuh pulak. Batak.

Yang aku berbulu dengar bila dia dengan 'bijak'nya bagi statement "Lelaki ni kalau dia dah ada yang nombor dua, maknanya yang pertama tu dia tak sayang. So sign je la.."

Nak bersepai tulang rusuk aku gelakkan kebodohan perempuan ni.
Yeah rite!
Tak sayang yang pertama eh?
Kalau tak sayang, apekejadah sampai 2 tahun kau masih tunggu lagi laki tu kawen dengan kau?
Helooooooooooooooo tolong lah jangan bangang sangat wehhh. Nanti sok dapat anak pun yang bangang macam kau jugak. Laki tu tak kawen-kawen dengan kau bukan sebab 1st wife tak nak sign-sign dowh. Sebab laki tu lagi sanggup hilang kau dari hilang 1st wife. Tu pun aku nak kena bagitau ke? Boleh tak letak balik otak kau kat kepala. Lama sangat kau dudukkan kat bontot.
Mungkin betul laki tu suka kat kau jugak tapi tak semestinya dia dah taknak kat yang pertama.

Untuk kasik paham, konsep dia cenggini.
Kalau kau pegi interview mana-mana, dia akan bagi kau keputusan : LULUS, GAGAL, and KIV.

Kalau lulus, maknanya kau diterima.
Kalau gagal, sila carik keje lain.
Kalau KIV maknanya, kau diterima tapi dorang ada pilihan lain. Tunggu jap eh? Kalau yang first choice tu rejek, baru kitorang ambik kau.

So Lady, in your case, kau adelah KIV.
Too bad, 1st choice masih lagi available and masih lagi diperlukan khidmatnya dalam banyak segi. So sampai ke sudah la kau KIV.

Boleh faham?



Hah! dah baca? So korang dah tahu macammana perasaan dan pandangan orang yang dah kahwin dengan statement si hany tu kan?kan?kan?

Riang tak statement dia? bongekkan! nampak sangat desperatenya kat situ.

Wahai Hany dan spesis-spesisnya. Fikir-fikirkanlah! korang ni, dah tak de ke lelaki-lelaki bujang? kalau tak de, duda-duda kat ramai, g lah try.. tak yah kacau keluarga orang, kesian kat budak-budak!

Untuk lelaki-lelaki kat luar sana. Attention sikit, aku tau ada yang sokong Hany ni, tapi, agak-agaklah weyh, dulu masa bercinta, semua janji setia bagai, nak membahagiakan, susah payah nak kongsi sama-sama. Bila dah senang sikit. Gatai sangat nak tambah lagi satu. Budget boleh adil ah tu, non-hado!

#maaf, saya anti-polygami!



Until now, NEXT!

4 comments:

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998