Wednesday, February 25, 2009

*~ Datang dan Pergi ~*

Hari ini bermula selangkah lagi saya ke hadapan..buat pertama kalinya saya menghantar cerpen saya ke karangkraf..saya harap..kat sini ada tuah saya..kenapa?? kerana..saya ingin mencapai cita-cita saya yang satu itu..setelah sekian lama tidak menulis..kini saya kembali menyibukkan diri dengan dunia sepi saya..walau sepi..saya bahagia..sesungguhnya,saya tidak sepi..namun riuh dek kerana kesibukan jemari menaip segala bentuk ayat yang bermain di minda saya…

Hari ini saya praktikal di telekom seperti hari-hari yang lazimnya..namun hari ini saya hanya berada di ofis..abg Amin xde..dia ckp blk kmpg sebab ada orang meninggal..hari ini saya menghabiskan masa-masa saya di skrin computer..ambil doket..buat panggilan kerosakan ke talian 100,print senarai no telefon di cass systems..dan masa selebihnya saya habiskan dgn mengcreated blog baru saya nie..semuanya gara-gara saya terlupa password blog lama saya..nak buat macam-mana..so its my new blog…heheheh..xtaulaa macam-mana saya boleh terfikir nak guna address nih… www.cyidasite.blogspot.com erm..ternyata ringkas..dan saya sukakannya…

Kenapa headline blog saya ‘Datang dan pergi’..semuanya kerana..byk sgt benda yg dtg dan pergi sepanjang hidup kita ini..kadang-kadang kita tak perasaan..atau kadang-kadang kita sengaja tidak mahu ambil pusing.. saya juga seringkali begitu..entah kenapa dan mengapa tika sesuatu itu hadir..kita tidak mahu menghargainya..hinggalah suatu saat bila ianya pergi..kita mula di landa resah…

Tuesday, February 24, 2009

busan..

ntah ar..ni blog aku yg keberapa..asyik lupa je password..myk mkn semut kowt..huhuhu..